• O Zupowiczu
  • Zupy
  • Przystawki
  • Makarony
  • Recenzje
  • O Zupowiczu
  • Zupy
  • Przystawki
  • Makarony
  • Recenzje
  • Zupowicz
  • Produkt: czosnek

Produkt: czosnek

Podziel się

Prawie wegetariańskie sajgonki

  • Smaczne i Dziwne Pomysły Dusia
Moje pierwsze (prawie wegetariańskie) sajgonki to była totalna katastrofa. Drugie zresztą też. Moje pierwsze sajgonki zrobiłem z ciasta ryżowego. Gdy wrzuciłem je do rozgrzanego tłuszczu najpierw napęczniały a potem popękały...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Wegański pad thai z wędzonym tofu, cukinią i marchewką

Czas gotowania: 50
  • Makarony
  • Smaczne i Dziwne Pomysły Dusia
  • Tajska Tajska
Pierwszy raz w życiu zjadłem pad thaia na słynnej ulicy Khao San w Bangkoku. Była to dobra decyzja. Miałem wyjątkowe szczęście, że moje pierwsze spotkanie z pad thaiem odbyło się...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Zupa z selera naciowego z serem pleśniowym i słonecznikiem

  • Zupy
  • Fusion Fusion
  • Polska Polska
Seler naciowy to warzywo wyjątkowo urodziwe, zieleń selera ma wyjątkowy odcień. Niestety w zupie z selera naciowego ten kolor utracimy, ale zyskamy za to fantastyczny smak. Seler naciowy ostatnio jest...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Zupa ze szpinaku i pieczonych buraków z tofu

  • Zupy
  • Fusion Fusion
Gotowanie tej dosyć eksperymentalnej zupy nauczyła mnie osoba bliska mojemu sercu. Choć wydaje się, że jej składniki nie gwarantują czegoś wyjątkowego, zupa ze szpinaku i pieczonych buraków z tofu to...
Polub 1
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Krewetki smażone na maśle i papryczce chili

  • Smaczne i Dziwne Pomysły Dusia
  • Fusion Fusion
Krewetki są jak wino. Niektórzy piją Barolo, a inni Grzaniec Galicyjski. Różnica w smaku między świeżą szarą krewetką a zamrożoną i wcześniej sparzoną różową jest właśnie taka, jak między dobrym...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Kurczak kaki albo kurczak z persymoną

  • Smaczne i Dziwne Pomysły Dusia
  • Fusion Fusion
Przyznaje się bez bicia. Kurczak kaki pojawił się w moim jadłospisie przez przypadek. Ale jakże smakowity przypadek. Jestem wielkim fanem kurczaka, robię go często i w bardzo różnych konfiguracjach. Zaznaczę...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Francuska zupa cebulowa z grzankami z serem bursztyn

  • Zupy
Zupa cebulowa nigdy nie zdobędzie w Polsce statusu pomidorowej czy ogórkowej, ale na pewno zasługuje na większą atencję. Zazdroszczę francuskim dzieciakom bo smak zupy cebulowej poznają w dzieciństwie. W Polsce...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Fasolka po katalońsku

Czas gotowania: 2 godziny
  • Smaczne i Dziwne Pomysły Dusia
  • Fusion Fusion
  • Polska Polska
Lubicie gotowaną kiełbasę w fasolce po bretońsku? Ja za nią nie przepadam dlatego właśnie wymyśliłem fasolkę po katalońsku. Pierwsza i najważniejsza zmiana w stosunku do oryginału jest taka, że zamiast...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Zupa gulaszowa

Czas gotowania: 2 godziny
  • Zupy
  • Węgierska Węgierska
Węgierskie słowo gulyás wbrew pozorom nie oznacza gulaszu, lecz właśnie zupę gulaszową. Na coś w stylu naszego gulaszu Węgrzy mówią pörkölt. Niewątpliwie największy wpływ na smak zupy gulaszowej ma mięso....
Polub 1
Czytaj więcej
Skomentuj
Podziel się

Kimchi

Czas gotowania: 30 minut
  • Przystawki
  • Koreańska Koreańska
Zrobienie dobrego kimchi jest tak proste jak zrobienie dobrych ogórków kiszonych. Czyli proste nie jest. W okolicy gdzie mieszkam – na krakowskim Salwatorze – jest plac (Na Stawach) gdzie w...
Polub 0
Czytaj więcej
Skomentuj
Następny

Newsletter Zupowicza

Jak się zapiszesz na newsletter dostaniesz od nas tylko superowe przepisy

Kategorie

Makarony

Makarony

Przystawki

Przystawki

Recenzje

Recenzje

Smaczne i Dziwne Pomysły Dusia

Smaczne i Dziwne Pomysły Dusia

Zupy

Zupy

Kuchnie Świata

Fusion

Fusion

Koreańska

Koreańska

Polska

Polska

Tajska

Tajska

Węgierska

Węgierska

Włoska

Włoska

Popularne Tagi

buraki czerwone cebula chorizo dynia hokkaido fasola jaja kaki kapusta pekińska krewetki kurczak migdały oliwa z oliwek pomidory seler naciowy szpinak tofu tymianek cytrynowy wołowina ziemniaki
Facebook Pagelike Widget

ARCHIWUM RECENZJI KULINARNYCH

  • Wrzesień 2019 (1)
  • Sierpień 2019 (1)
  • Marzec 2019 (1)
  • Styczeń 2019 (1)
  • Styczeń 2018 (1)

Copyright Zupowicz.pl 2017-2019